24 i 26 d'abril del 2012


Aquesta ha estat la penúltima setmana de classe i l'hem aprofitat al màxim.

Dimarts vam dedicar la primera hora a fer més exercicis de pronoms relatius, i la segona, a revisar la fonètica sintàctica. Per treballar la fonètica sintàctica vam corregir l'exercici de l'examen model que havíeu fet a casa.

Dijous vam continuar revisant fonètica. Ho vam fer a partir d'un text de Joan Solà inclòs al llibre L'última lliçó. Parlaments polítics i acadèmics. Els dubtes més generals els vau tenir amb aquestes tres paraules:
- Nadius: és un diftong decreixent (vocal + i/u). Per tant, la u gràfica és una semivocal fonètica [iw].
- Avui: és un diftong decreixent (vocal + i/u). Per tant, la i gràfica és una semivocal fonètica [uj].
- Inttivament: és un hiat marcat ortogràficament amb una dièresi. Per tant, totes dues vocals són sons del tot vocàlics i, a més a més, els diem en síl·labes diferents [ui].

Finalment, vam dedicar-nos a repassar la morfologia verbal fent uns exercicis que van anar molt bé. Us enviaré aquests exercicis i una llista dels verbs purs de la tercera conjugació.

Recordeu que la setmana que ve només tenim classe dijous. Serà l'últim dia de classe abans de l'examen i l'aprofitarem per parlar dels resums, de l'exposició oral i, si tenim temps, del català medieval. De deures, heu de fer el resum que se us proposa a l'examen model (el text sobre Josep Benet).

Bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada